Geen onderdeel van een categorie

Vergroot je wandelplezier met bamboe wandelsokken

Ook al zijn we in Nederland niet gezegend met de adembenemede landschappen van de Franse Alpen of de Spaanse Pyreneeën, Nederland kent prachtige wandelroutes waar volop gebruik van gemaakt wordt. Vooral sinds het begin van de covidpandemie wordt er flink wat afgewandeld en dat is mooi, want wandelen is een gezonde activiteit die niks kost en bovendien CO2-neutraal is. 

Maar of je nu een fervente wandelaar bent of net begint, wandelen kan een intensieve onderneming zijn die belastend is voor het lichaam en dan met name de voeten. Opgezwollen, zwetende of juist koude voeten met blaren kunnen je wandelplezier behoorlijk bederven, maar deze problemen kunnen met de juiste producten gelukkig gemakkelijk vermeden worden. 

Bij Bambocks willen we het wandelen zo aangenaam en veilig mogelijk maken door te beginnen bij de eerste laag, namelijk: de sok. Voor de wandelsport moeten sokken namelijk aan meer kwaliteiten voldoen dan de sokken die we thuis dragen. Door het speciale gebruik van materialen en wevingtechniek zijn onze bamboestokken uitermate geschikt voor langdurige wandelingen. De combinatie Coolmax en bamboevezels geeft de unieke combinatie voor perfect zittende sokken:

  • Thermoregulatie: Bamboewandelsokken zijn thermoregulerend wat inhoudt dat de sokken je voeten warm houden in de kou, maar koel in de zomer. Bamboe is dus geschikt voor zowel de zomer als de winter en een uitstekend alternatief voor merinowol.
  • Vochtafvoerend: Bamboe is een vochtafvoerende stof wat belangrijk is bij het vormen van zweetvoeten, maar ook voor het wandelen in vochtige gebieden. Hierdoor blijven je voeten droog en fris wat ook nog eens de kans op blaren verkleint. 
  • Antibacterieel: Bamboestof heeft een antibacteriële werking waardoor vieze luchtjes vermeden worden. Ideaal na een dag flink stappen. 
  • Comfort: Sokken van bamboe zijn uitermate zacht. Dit verhoogt niet alleen het loopcomfort, maar verkleint ook de kans op blaren. 

user

Item added to cart.
0 items -  0,00