Geen onderdeel van een categorie

Waarom sporten in bamboe de juiste keuze is

Gestaag begint bamboe de wereld van sportkleding over te nemen. Sportkleding moet namelijk comfortabel en veilig te zijn, maar ook de sportprestaties verbeteren. Het is belangrijk dat het ademt, maar ook goed om het lichaam sluit. Bovendien moet het ook nog eens duurzaam zijn én leuk eruitzien. Bamboe voldoet aan al deze eisen en is daarom een ideale keuze voor sporters. 

De afgelopen decennia heeft sportkleding een ware transformatie ondergaan. Wist je dat de eerste sportkleding’ niet eens voor het sporten zelf gebruikt werd? In de jaren ’20 werd met ‘sportkleding’ (sportswear) de comfortabele kleding bedoeld die vrouwen droegen om naar sportwedstrijden te kijken. Pas in de jaren ’60 kwamen vanuit Amerika ware sportkledingtrends overwaaien. Denk maar aan de felrode trainingspakken gemaakt van polyester of katoen. 

Bamboe sluit naadloos (zowel letterlijk als figuurlijk) aan op de mode-ontwikkelingen om het sporten zo aangenaam mogelijk te maken. Of het nu gaat om shirts of sokken, bamboestof blijkt keer op keer de uitstekende keuze. Bamboestof is uiterst zacht en flexibel en voelt daarom als een tweede huid. Het is echter ook sterk en elastisch waardoor het goed op het lichaam aansluit en meebeweegt bij het sporten.

Wist je dat bamboe thermoregulerend is? Dit betekent dat het een koelende werking heeft: ook al warmt je lichaam snel op bij het bewegen, de bamboestof houdt je huid koel. Daarnaast zorgen de vochtregulerende kwaliteiten ervoor dat je droog blijft, zelf bij het transpireren. Het is antibacterieel waardoor nare luchtjes worden vermeden. 

Nogmaals één keer op een rij, waarom je voortaan voor bamboe sportkleding gaat: 

  • Zacht, maar sterk en elastisch, beweegt mee als een tweede huid bij het sporten
  • Thermoregulerend, reguleert je temperatuur als je opwarmt bij het bewegen
  • Vochtregulerend, ideaal voor bij het transpireren
  • Antibacteriële werking, gaat nare zweetluchtjes tegen

Bekijk hier onze Sport Sokken & onze comfortabele t-shirts of dames shorts

user

Item added to cart.
0 items -  0,00