Modieus en duurzaam...lees snel hoe

Modieus en duurzaam...lees snel hoe

We hebben ze al even in onze collectie: sneakersokken. Niet alleen zijn ze uiterst comfortabel, deze trendy enkelsokken zijn ook zeer geschikt voor de warme zomerdagen. Hou je ervan om een terrasje te pakken of sta je liever op een zonovergoten festival, je hoeft in ieder geval niet langer te zoeken naar de perfecte comfortabele sok die past bij elke outfit. 

De sneakersok, oftewel enkelsok, is sinds jaren niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Voor veel vrouwen geldt dat zij niet terug willen naar het dragen van de hogere sok, omdat deze niet altijd comfortabel is en bovendien niet modieus genoeg. En hoewel het enige jaren heeft geduurd, zijn we er nu toch echt over uit: de enkelsok is ook volledig acceptabel voor mannen.

En dat is niet zo gek, want het dragen van enkelsokken heeft namelijk twee belangrijke voordelen ten opzichte van lange sokken. Ten eerste is het minder warm: een enkelsok bedekt simpelweg minder huid waarom deze beter kan ademen en warmte kan afvoeren. Zo ontstaat er minder snel irritatie. Ten tweede is de enkelsok te combineren met elke outfit. Het biedt een minimalistische en ‘schone’ look. Combineer deze voordelen met die van bamboe en je hebt een product waar je geen nee tegen kunt zeggen. Wat waren ook alweer de voordelen van bamboesokken, vooral met het warme weer?  

  • Thermoregulatie: sokken van bamboe houden je voeten koel. Perfect voor dit hete zomerweer 
  • Vochtafvoerend: bamboe gaat zweetvoeten tegen en houdt je voeten droog en fris wat de kans op blaren verkleint
  • Antibacterieel: bamboestof heeft een antibacteriële werking waardoor vieze luchtjes vermeden worden
  • Comfort: sokken van bamboe zijn uitermate zacht, waardoor het dragen van deze sokken extra aangenaam wordt. 
Terug naar blog