Ons verhaal

De eerste keer dat wij dit materiaal aan onze voeten voelden, waren we verkocht. Sterker nog, we wilden het liefst meteen onze hele sokkencollectie vervangen. Maar alleen sokken van bamboe was niet genoeg, we zochten naar meer: extreem draagcomfort, hoogwaardige kwaliteit, hygiënisch én duurzaam.  

En zo begon onze reis… 

We wisten wat we wilden en hoe we dit wilden. Onze zoektocht voerde ons langs veel verschillende fabrikanten en leveranciers. We kochten hónderden sokken. Probeerden ze allemaal, onder het motto ‘is het niks, dan hebben we in ieder geval genoeg sokken voor de rest van ons leven’. De ene was goed, de andere beter, maar geen enkele was perfect. 

Sinds 2015 produceren onze partners volgens onze wensen. De beste fit in de hoogste kwaliteit bamboe. Eerlijk geproduceerd voor een eerlijke prijs. We gingen met designers om tafel en niet veel later was hij daar: dé perfecte bamboe sok. Bambocks was geboren. 

Gemaakt van bamboe in combinatie met hoogwaardig biologisch katoen, op een manier zoals je van ons verwacht: milieuvriendelijker dan traditioneel katoen en duurzaam. En we zijn er nog lang niet. Onze reis is pas net begonnen …

 

Voordeel

Anti-transpiratie

Bamboe absorbeert maar liefst 60% meer water dan katoen. Hierdoor wordt transpiratievocht sneller opgenomen en ruik je langer fris. Zweetvoeten zijn voorgoed verleden tijd!

Bekijk collectie

Voordeel

Anti-bacterieel

Bamboe houdt bacteriën en schimmels tegen, waardoor ongewenste (transpiratie)geuren worden afgeweerd. Het gevolg? Een betere hygiëne en comfortabel gevoel.

Bekijk collectie

Voordeel

Naadloos

Onze sokken zijn naadloos en daardoor geschikt voor de gevoelige huid. Bovendien zijn al onze producten gemaakt van jeuk- en irritatievrij materiaal. Ideaal!

Lees meer over onze productie methode

Voordeel

Super zijde zacht

Voor een maximaal draagcomfort en optimale ventilatie gebruiken wij in al onze sokken bamboevezels als hoofdmateriaal. Ervaar het zelf en je wil nooit meer anders.

Blog

Voordeel

Hitte en kou regulerend

Bamboe past zich aan je lichaamstemperatuur aan. Het houdt je warm in de winter en koel in de zomer. Wat wil je nog meer!

Bekijk de collectie