Eigenschappen & voordelen

Waarom kiezen voor sokken met bamboevezels?

Ongemak en irritatie:
Veel sokken kunnen ongemakkelijk aanvoelen en irritatie of blaren veroorzaken, vooral tijdens langdurig gebruik of intensieve activiteiten.

Oplossing: Bamboe sokken van Bambocks zijn uitzonderlijk zacht en comfortabel dankzij de natuurlijke gladheid van bamboevezel, wat wrijving en irritatie vermindert.

Vocht en geur:

Traditionele sokken kunnen vocht vasthouden, wat leidt tot zweetvoeten en onaangename geuren.

Oplossing: Bamboevezel heeft uitstekende vochtafvoerende en ademende eigenschappen, waardoor zweet snel wordt afgevoerd en je voeten droog en fris blijven. Bovendien hebben bamboevezels van nature antibacteriële eigenschappen die de groei van geurveroorzakende bacteriën tegengaan.

Allergieën en huidgevoeligheid:

Mensen met een gevoelige huid of allergieën kunnen last hebben van irritatie door sokken van synthetische materialen of wol.

Oplossing: Bamboe sokken zijn hypoallergeen en zacht voor de huid, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met allergieën of een gevoelige huid.

Temperatuurregulatie:

Veel sokken bieden onvoldoende bescherming tegen temperatuurschommelingen, waardoor voeten te warm of te koud kunnen aanvoelen.

Oplossing: Bamboevezel heeft thermoregulerende eigenschappen die helpen om je voeten warm te houden in de winter en koel in de zomer, wat zorgt voor comfort in alle seizoenen.

Milieu-impact:

Traditionele sokken zijn vaak gemaakt van materialen die niet duurzaam zijn en schadelijk kunnen zijn voor het milieu.

Oplossing: Bamboe is een van de meest duurzame materialen ter wereld, omdat het snel groeit, weinig water nodig heeft en geen pesticiden vereist. Door te kiezen voor bamboe sokken van Bambocks draag je bij aan een vermindering van je ecologische voetafdruk.


Bekijk de collectie!

 

 

Voordeel

Anti-transpiratie

Bamboe absorbeert maar liefst 60% meer water dan katoen. Hierdoor wordt transpiratievocht sneller opgenomen en ruik je langer fris. Zweetvoeten zijn voorgoed verleden tijd!

Bekijk collectie

Voordeel

Anti-bacterieel

Bamboe houdt bacteriën en schimmels tegen, waardoor ongewenste (transpiratie)geuren worden afgeweerd. Het gevolg? Een betere hygiëne en comfortabel gevoel.

Bekijk collectie

Voordeel

Naadloos

Onze sokken zijn naadloos en daardoor geschikt voor de gevoelige huid. Bovendien zijn al onze producten gemaakt van jeuk- en irritatievrij materiaal. Ideaal!

Lees meer over onze productie methode

Voordeel

Super zijde zacht

Voor een maximaal draagcomfort en optimale ventilatie gebruiken wij in al onze sokken bamboevezels als hoofdmateriaal. Ervaar het zelf en je wil nooit meer anders.

Blog

Voordeel

Hitte en kou regulerend

Bamboe past zich aan je lichaamstemperatuur aan. Het houdt je warm in de winter en koel in de zomer. Wat wil je nog meer!

Bekijk de collectie